Alexandra Pályázat

Alexandra Pályázat Az első nyilvános eseményünk volt. 250 pályázat elolvasása után itt kihirdetésre kerültek a győztesek, és bemutattuk a tervezett köteteinket is. Az Alexandrára nem ragadt rá a mi lelkesedésünk, úgy tűnt nem értik mit keresünk ott. Nem zavartattuk magunkat, a rendezvényre így is egész sokan jöttek, és végül itt gazdagodott szerkesztőségünk is egy új kollégával, Mikó Csabával.

Nincs hozzászólás.

 

Civil Rádióban

Civil Rádióban A sok rádió közül számunkra a civil az egyik legkedvesebb. Minden egyes megjelenésünk után magától értetődő, hogy megyünk Weisz Ivánhoz, és beszámolunk a dolgainkról. Köszönet a lehetőségért.

Nincs hozzászólás.

 

Erdély 2007 Félsziget fesztivál

Erdély 2007 Félsziget fesztivál
Erdély különösen kedves nekünk. Nem vitás, hogy elsősorban a Marosvásárhelyi Látó magazin, és szerkesztősége, szerkesztője, azaz Szabó Robi miatt. Túl azon, hogy a mi Illésünk közöl a Látóban a Robi is ír a Rohamba, s tán egyszer még cserelapot is készítünk. A fesztivál persze önmagában is az egyik legjobb élményünk, mert sikerült 3 napot a vásárhelyiekkel végig innunk, így 2008-ban már abban a G-pontban tudtunk kiállítani, ahol itt még csak chilis babot ettünk, és az a Zsolesz dicsért minket kíméletlenül a bemutatón, aki itt még csak szalmakalapja alól érdeklődött Stark Attila után. Külön jól esett ugyanis, hogy első könyvünk, a Kulocty megelőzött minket, mivel Zsolesz (Irsai Zsolt művészeti tábort vezet, képzőművész), már bemutatta tanítványainak. A Félsziget erénye a Szigettel szemben, hogy egy nagy strand, sőt valóságos fürdőkomplexum is tartozik a rendezvény területéhez, ahol kiválóan lehet regenerálódni. Persze nem csak szórakoztunk, Henk Csaba szerkesztőségi barát, és itt éppen útitárs előadta ugyanis a nagyközönségnek Van nekem egy szerelmem című őszinte szerzeményét, mely itt, meg is nézhető, és a Roham 5-ös számában le is közöltük. Pista sokszor elesett, de tudtuk ez nem baj, 2008-ban biztos visszatérünk.


Nincs hozzászólás.

 

Roham Zsongások a Sirályban

Roham Zsongások a Sirályban
A Rohamnak vannak természetes közegei. Ezek közül is kiemelkedik a Sirály, ahol immár két Zsongással fűszerezett lapbemutatót is tartottunk, és biztos, hogy fogunk még. Mi az, hogy Zsongás? Egy felolvasás vagy bemutató önmagában unalmas, ezért megpróbáljuk más módón is ingerelni az embereket (pl. kiállítás, élő zene, kis színház stb.). Az 5-ös Roham bemutatója volt az első ilyen jellegű kísérletünk, ahol kiállításunk is debütált. A rendezvény fényét zenés programmal is emeltük, fellépett a Kata valami Henk Csabával, és Menyussal. A húsz perces bemutatószámuk, mely a tanulás hiábavalóságáról szólt kiválogatta a későbbi programok ideális közönségét. Összesen mintegy 50-60 emberrel történt így valami, és kezdetként ezt sikerként könyveltük el.


Nincs hozzászólás.

 

Zenta 2006 Ifjúsági játékok

Zenta 2006 Ifjúsági játékok
Egy barátom azt mondta nekem egyszer, hogy ha egy igazi romlatlan fesztiválra akarjuk eljuttatni a Rohamot, akkor a Vajdaságba, Zentára kell mennünk, az Ifjúsági Játékokra. Összecsomagoltunk hát és mentünk. Az első különítményt Tick Péter, Varga Illés, Spielmann István, és Korchma Zsombor alkotta. Kb. 10 órás vonatozás után hajnalban érkeztünk a fesztivál kapujába, ahol nemigen számítottak ránk, de azért kedvesek voltak. Reggelre minden elrendeződött és kaptunk egy standot a civil faluban, amit rögtön szálláshelyünkké is kineveztünk. A helyi biztonságiaknak szerencsére tetszett ez az akció és nem zavartak el minket, inkább vigyáztak ránk.


Nincs hozzászólás.

 

Székelyudvarhely kétszer!

 Székelyudvarhely kétszer!

Itt már sokan elfüstölték a kocsijukat - mondta Vida Gábor vigasztalásul, mikor elégett akkumulátorunkat siratni visszatértünk a marosvásárhelyi G-pontba. Udvarhelyre próbáltuk volna átvinni a kiállításunkat, ám útközben lerobbant az autónk. Mivel azonban tudtuk, hogy az incidens azt jelenti, hogy egy héten belül megint jöhetünk, nagyon nem keseregtünk. A helyi újságok amúgy is azt írták rólunk, hogy igazi kocsmalap vagyunk, s erre egy laza tíz órás sörözéssel most rá is szolgáltunk.

Egy hét múlva újra nekiveselkedtünk, és át is jutottunk Udvarhelyre, ahol hamar kidekoráltuk a felkínált helyet. Amint végeztünk, rögtön otthon is éreztük magunkat, és nekiláttunk megalapozni itteni hírnevünket is. A sörözés közben újabb helyszínek merültek fel, ahova "mindenképpen" el kell vinni még itt Erdélyben a kiállításunkat. Talán többet nem is hozzuk haza.Nincs hozzászólás.