Pestblog.hu
2009-04-16 03:01 |
Pestblog.hu

Budapest tele van csodákkal, csak egyre kevesebben járunk nyitott szemmel és nem vesszük észre őket. Egy pesti srác megteszi helyettünk és blogjában jegyzi fel őket. A Pestblog képes utikalaúz kalandvágyóknak.


Bővebben

1 hozzászólás van.

 

Johnny Fellow – A navigátor
2008-12-04 16:26 |
Johnny Fellow – A navigátor

miért épp nulladik szám?

A soron következő történet végleges formáját 2008-ban nyerte el, de fontos megjegyezni, hogy eredetileg 2002-ben készült puszta ujjgyakorlat céljából. Bár a szerző szándéka az volt, hogy a széles képregényolvasó tábor legnagyobb örömére, a nem túl távoli jövőben újra életre kelti a karaktert, ezt a történetet már nem állt szándékában megváltoztatni. A jövendőbeli első számtól kezdődően, már egy másfajta cselekmény veszi kezdetét, másféle bonyodalmakkal.Bővebben

1 hozzászólás van.

 

Stark Attila: Kulo City - Bélváros
2008-11-02 00:07 | Pedro
Stark Attila: <i>Kulo City - Bélváros</i>

Bélváros�

Zavaros történet egy majomszerű alakról, akiben egy terapeuta egy lelki probléma gyökerét keresi. Így jut el egy tudatalatti �Bélváros� nevű helyre, ahol nehézségek adódnak.

Végül minden megoldódik!Bővebben

Nincs hozzászólás.

 

Mikó Csaba: Testínség
2008-11-01 23:57 | Pedro
Mikó Csaba: <i>Testínség</i>

Beszédopera – ezt a műfaji megjelölést egyre gyakrabban használják kortárs darabokra itthon és külföldön egyaránt.

Ilyen beszédoperák Mikó Csaba színművei. Különös, rejtőzködő, titkokkal és lappangó feszültségekkel teli világ tárul fel bennük. A múltidézés kezdeti pillanataitól lépésről lépésre, mint egy lassított filmben, tárul fel a végzetes, a közös múlt legapróbb részlete is, a végpontokhoz vezető valóságos (külső) és lélektani (belső) utakkal, történésekkel. A jelenben elbeszélt, ám a hajdanvolt események egy időben, de különböző tereken kezdődnek, s végül egy közös helyszínre, a visszafordíthatatlan tett, a gyilkosság színhelyére koncentrálódnak.

Hol a színpad: kint-e vagy bent, urak, asszonyságok?” – kérdezte hajdan Balázs Béla A kékszakállú herceg vára című drámájában. A Testínség beszédoperái a benti, forrongó világok pontosan, hűvösen megfogalmazott híradásai.”

Radnóti ZsuzsaBővebben

Nincs hozzászólás.

 

ZAP #1
2008-11-01 23:40 | Pedro
ZAP #1

"A Roham stábja nem kisebb feladatot vállalt, mint összehozni egy olyan népszerű képregény-antológiát, mint amilyen kölyökkorunkban a Kockás volt. Taraó és Pif helyett azonban csöcsökkel és hulladarálással próbálja megnyerni olvasóit a legújabb magyar képregény-koktél. Kovács Péter budapesti ufóinváziója önálló kötetért és A4-es méretért kiált!"

IndexBővebben

1 hozzászólás van.

 

Sirály Dóri - Stanislaw Lem: Kiberiáda
2008-11-01 23:13 | Pedro
Sirály Dóri - Stanislaw Lem:<i> Kiberiáda</i>
“Sirály Dóri messze a legszimpatikusabb képregényrajzoló, akivel eddig találkoztunk, így nehéz volt eldönteni, ki az elbűvölőbb: ő, vagy szegecseltfém teremtménye, Magafia Majmász. Dóri olyan fémhulladékokból összekalapált robotként képzelte el Stanislaw Lem Kiberiádájának hősét, akinek az egyik karja benzinkúti töltőpisztoly, a feje meg egy békebeli Orion rádió. Magafia Majmász igazi comic stripekért és rajzfilmsorozatért kiáltó figura, kitűzőn, pólón, bögrén, és uzsonnás táskán is jól mutatna.”
Könyvesblog


Bővebben

Nincs hozzászólás.

 

Stark Attila: Kulo City
2008-11-01 22:04 | Pedro
Stark Attila: Kulo City

E könyv olyan mint egy rajzba fordított gondolatsor. Lapjai a képregény és a napló ötvözeteként olyan egymásba kapcsolódó grafikus folyamként jelennek meg előttünk, ami egyszerre ad szórakoztató betekintést egy művész magánvilágába, és egyszerre tud felismerésekkel szolgálni mindarról amivel élményeink során szembesülünk.Bővebben

Nincs hozzászólás.